Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kazahstānas tiesa trešdien šīs valsts iedzīvotājam Ņikitam Stepinam piesprieda cietumsodu par karošanu Ukrainas konfliktā prokremlisko teroristu pusē.

Karagandas apgabala tiesa Stepinam par "piedalīšanos bruņotā konfliktā ārzemēs" piesprieda septiņus gadus cietumā, pavēstīja tiesas pārstāve sakariem ar presi. Stepins karojis teroristu grupējuma "Luhanskas tautas republika" rindās, atsaucoties uz tiesas dokumentiem, vēsta kazahu mediji.

Par divām slepkavībām, kuras Stepins pastrādājis jau pēc atgriešanās no Ukrainas, tiesa viņam piesprieda 20 gadus cietumā. Šīs slepkavības, pēc visa spriežot, nav saistītas ar viņa aktivitātēm Ukrainā. Atbilstoši Kazahstānas kriminālkodeksa nosacījumiem viņiem cietumā būs jāpavada maksimālais termiņš - 25 gadi. Prāvai kazahu medijos tika pievērsta liela uzmanība.

Kazahstānā dzīvo liela krievu minoritāte, kas pamatā mīt apgabalos līdzās robežai ar Krieviju. Kazahstāna lepojas ar to, ka uztur stipras saites kā ar Maskavu, tā Kijevu. Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!