Foto: Reuters/Scanpix

"Neatkarīgi no tā, kurš ir iesācis šo konfliktu, tas ir ievilcies pārāk ilgi," otrdien paziņoja Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ģenerālsekretārs Džons Kerijs Soču tikšanās laikā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Kā vēsta "RIA Novosti", sarunas gaitā ar Putinu un Lavrovu, galvenokārt tika apspriesta Ukrainas konfliktu līdzsvarošana.

"Šodien es runāju par to, kādi varētu būt nākamie soļi tuvākajās nedēļās un dienās. Mēs uzskatam, ka pilnīgai uguns pārtraukšanai Širokino ir jānotiek, domāju, ka Lavrovs un prezidents Putins man piekritīs, kas ir svarīgi. Tāpat ir svarīga demilitarizācija, ieroču izvešana un EDSO monitorings," preses brīfingā paziņoja ASV ģenerālsekretārs.

"Jānodrošina humanitārā pieeja, tāpat mēs vēlētos, lai tiktu atbrīvoti visi politieslodzītie, kā Nadežda Savčenko," piemetināja Kerijs.

Pēc tikšanās ar Krievijas Federācijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, Džons Kerijs paziņoja, ka par tikšanās gaitu informēs arī Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!