Foto: DELFI

Hakeru uzbrukums Dienvidkorejas interneta pakalpojumu sniedzējam, kura dēļ trešdien bija paralizēta divu valsts lielāko banku un trīs raidsabiedrību darbība, noticis no Ķīnas interneta adresēm, vēsta raidsabiedrība BBC.

Hakeri izmantojuši Ķīnas IP adreses, lai Dienvidkorejas organizāciju datortīklos iepludinātu ļaunprātīgus kodus. Amatpersonas norāda, ka turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu par uzbrukumu atbildīgos, neizslēdzot nevienu iespēju.

2009. un 2011. gadā par uzbrukumu Dienvidkorejas datortīkliem vainoja Ziemeļkoreju. Lai gan trešdienas uzbrukums noticis no Ķīnas IP adresēm, amatpersonas uzsver, ka tas neatklāj patiesos uzbrukuma rīkotājus. Hakeri var izmantot citu valstu tīklus, lai slēptu savu identitāti.

BBC norāda, ka atklājums tikai stiprina aizdomas, ka par trešdienas uzbrukumu Dienvidkorejas datortīkliem ir atbildīga Phenjana. Izlūkošanas eksperti uzskata, ka Ziemeļkoreja savu tīkla uzbrukumu slēpšanai parasti izmanto Ķīnas adreses.

Jau vēstīts, ka hakeru uzbrukums trešdien traucēja divu Dienvidkorejas galveno banku un trīs raidsabiedrību darbību. Bažījoties par Ziemeļkorejas saistību ar uzbrukumu, Dienvidkorejas bruņotajos spēkos paaugstināts trauksmes līmenis. Uzbrukums skāra aptuveni 32 000 datoru.

Policijas un valdības amatpersonas atteicās spekulēt, vai par uzbrukumu atbildīga varētu būt Ziemeļkoreja, kura pēdējā laikā ir draudējusi ar uzbrukumiem gan Seulai, gan ASV

Lielākas līdz šiem piedzīvotais Phenjanas kiberuzbrukums Dienvidkorejai noticis 2011. gadā, hakeri valsts datorsistēmas "bombardēja" desmit dienas. Iesējams, ka ilgais uzbrukums bija Ziemeļkorejas mēģinājums pārbaudīt sava kaimiņa datortīklu aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!