Ukrainas Drošības dienests (UDD) piektdien Kijevā aizturējis separātistu kaujinieku komandiera Igora Bezlera (attēlā), kurš pazīstams kā terorists "Bess", sūtītu diversantu, kura uzdevums bijis destabilizēt situāciju galvaspilsētā, vēsta aģentūra UNIAN.

UDD noskaidrojis, ka aizturētais pilsonis "D" ir Doņeckas apgabala iedzīvotājs. Terorists "Bess" viņam devis uzdevumu veikt virkni diversiju pret Kijevas ūdens un energoapgādes objektiem, lai novērstu uzmanību no valsts austrumos notiekošā, teikts dienesta paziņojumā.

Pilsonis "D" ir specializējies spridzināšanā un ir piedalījies infrastruktūras objektu mīnēšanā Doņeckas apgabalā, uzskata UDD.

Aizturēšanas brīdī pie diversanta atrasti 100000 grivnu (6288 eiro), granāta, patronas un 300 grami narkotiskas vielas, informē UDD.

Horļivkas prokrievisko separātistu komandieris - Krievijas pilsonis Igors Bezlers ar iesauku "Bess" - plašāk pazīstam kļuva pēc tam, kad izplatīja video, kurā inscenēta divu gūstekņu nošaušana. Eksperti atzina, ka nošaušana ir inscenēta.

Nedēļas nogalē Ukrainas mediji ziņoja, ka "Bess" uz separātistu ieņemto ēku jumtiem Horļivkā licis pieķēdēt piecus sagūstītus Ukrainas karavīrus, lai pasargātu ēkas no Ukrainas aviācijas triecieniem.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus finansē un organizē Kremlis.

Ukrainas varas iestādes cenšas nostiprināt un atgūt kontroli pār robežu, lai novērstu kaujinieku un bruņojuma brīvu plūsmu no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!