Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien, 14. jūnijā pie Krievijas vēstniecības Ukrainas galvaspilsētā Kijevā noticis pikets, kura laikā vēstniecības ēka apmētāta ar olām un briljantzaļā šķīduma pudelēm.

"Korrespondent.net" informē, ka piketētājus vērojošie miliči nav reaģējuši arī tad, kad daži cilvēki no piketētāju vidus norāvuši pie vēstniecības izkārto karogu un paziņojuši, ka to nosūtīs uz prokrievisko separātistu pārņemto Slovjansku.

No sanākušo cilvēku dusmām cietušas arī krievu diplomātu automašīnas - tās apķēpātas ar krāsu un apgāztas.

"Delfi" jau vēstījis, ka pēdējo nedēļu laikā gūti vairāki apliecinājumi tam, ka no Krievijas prokrieviskajiem separātistiem tiek piegādāti ieroči un "federālistu" pārņemtajos Ukrainas dienvidaustrumos ieradušies gan algotņi, gan brīvprātīgie no Krievijas.

Krievijas Ārlietu ministrija, reaģējot uz notikušo, paudusi sašutumu par "fašistisko" aktīvistu provokatīvajām izdarībām pie Krievijas vēstniecības ēkas. Paziņojumā, kas publicēts ministrijas mājaslapā, Ukrainas pusei pārmests, ka tā pieļāvuši ņirgāšanos par Krievijas karogu. Turpat Krievijas Ārlietu ministrija atgādina, ka jau iepriekš lūgusi Kijevu, lai tā nodrošina pienācīgu vēstniecības apsardzi un pieprasīts, lai Ukraina nekavējoties nodrošina vēstniecības ēkas un tajā strādājošo diplomātu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!