Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome pretterorisma operācijas zonā Donbasā novērojusi Krievijas armijas un promaskavisko kaujinieku gatavošanos uzbrukumam, svētdien pavēstīja padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

"Ir fiksētas pazīmes, ka teroristi un Krievijas karaspēks gatavojas uzbrukuma operācijai," sacīja amatpersona.

Tiesa gan, intensitāte, ar kādu teroristi apšauda Ukrainas valdības spēku pozīcijas, pēdējo dienu laikā ir mazinājusies, viņš norādīja. Tas varētu būt saistīts ar to, ka austrumu rajonos izveidojusies pamatīga migla.

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!