Krievija pēdējo dienu laikā okupētajos Ukrainas austrumu rajonos dalībai kaujām Sīrijā savervējusi 600 karotājus, preses brīfingā pavēstīja Ukrainas robežsardzes priekšnieka palīgs Oļehs Slabodjans.

"Caur pagaidām nekontrolēto robežas posmu Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijā turpinās Krievijas Federācijas personālsastāva pārvietošana. Šobrīd notiek pasākumi, lai atlasītu brīvprātīgos no Krievijas algotņu vidus okupētajos Doņeckas un Luhanskas apgabalu rajonos dalībai kaujās Sīrijas teritorijā Krievijas karaspēka grupējuma sastāvā," viņš sacīja.

"Šajās dienās no pagaidām okupētās Doņeckas apgabala teritorijas, šķērsojot [Kijevas valdības] nekontrolēto Krievijas-Ukrainas robežas posmu, uz Rostovu pie Donas devās vairākas tā dēvēto brīvprātīgo organizētas grupas vairāk nekā 600 cilvēku sastāvā," norādīja Slabodjans.

"Pāri robežai uz Krieviju viņi devās pilnā ekipējumā un ar ieročiem. Tuvākajā laikā ar kārtējo "Sīrijas ekspresi" viņi dosies uz Sīriju," piebilda amatpersona.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Krievijas bruņotie spēki Sīrijas pilsoņkarā valsts prezidenta Bašara al Asada pusē iesaistījās 2015.gada septembrī.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!