Foto: Publicitātes foto
Kijeva neapmierināta ar Minskas likumsargu bezdarbību, neizmeklējot incidentu ar Ukrainas sieviešu kustības "Femen" dalībnieču piekaušanu Baltkrievijā, atsaucoties uz Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvja Oļega Vološina paziņojumu, vēsta "RIA Novosti".

Ukrainas Ārlietu ministrija otrdien paziņojusi, ka Kijeva nav apmierināta ar to, ka "mūsu pilsoņu tiesības acīmredzami bija pārkāptas, bet izmeklēšanas, kas to ir izdarījis, nav".

Vološins gan piebildis, ka "Femen" aktīvistes nav vērsušās ar iesniegumu Baltkrievijas tiesībsargājošajās iestādēs.

Vološins arī atzinis, ka Ukraina nepieprasīs oficiālu izmeklēšanu, jo to var darīt, ja ir pamatotas aizdomas, ka pilsoņu tiesību pārkāpšanā vainojami citas valsts varas iestādes.

Jau ziņots, ka "Femen" aktīvistes 19.decembrī Minskā rīkoja protesta akciju pret politieslodzīto turēšanu Baltkrievijas cietumos, aktīvistes pie Baltkrievijas Valsts drošības komitejas (VDK) ēkas puskailas protestēja pret cilvēktiesību pārkāpumiem. Akciju izklīdināja varas pārstāvji.

Vēlāk kustības līdere Anna Gucola medijiem pastāstījusi, ka trīs organizācijas aktīvistes Baltkrievijā piekautas, viņām nogriezti mati, atņemti dokumenti un telefona aparāti un viņas kailas atstātas mežā.

"Meitenes varēja piezvanīt tikai tagad, palūdza kādam telefonu. Viņas ir pamatīgi piekautas, par viņām ņirgājās, nogrieza matus, atņēma dokumentus un telefonus un izmeta mežā netālu no Beku ciema Gomeļas apgabala Jeļskas rajonā," pastāstīja Gucola. Pašlaik tālruņa numurs, no kura sievietes zvanījušas, vairs neatbildot.
Viņa norādīja, ka aktīvistes nezinot, kas viņas aizturēja, taču pieļauj, ka tie bijuši VDK un milicijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!