Foto: AFP/Scanpix

Teritorijās, kas šobrīd atrodas promaskavisko kaujinieku kontrolē, Ukrainas centrālā valdība nekontrolē 409 kilometru garu Ukrainas-Krievijas robežas posmu, piektdien pavēstīja Ukrainas Valsts Robežsardzes priekšsēdētājs ģenerālleitnants Viktors Nazarenko.

"Atbilstoši situācijai, kāda tā ir šodien, mēs nekontrolējam 409,3 kilometrus garu Ukrainas-Krievijas robežas posmu, kas pilnībā atrodas Doņeckas un daļēji Luhanskas apgabala teritorijās" viņš sacīja.

Galvenais faktors, kas ietekmē robežas drošību, joprojām ir tiešas un netiešas Krievijas darbības, paskaidroja amatpersona.

No Krievijas puses netiek pildītas vienošanās robežas jautājumos, turpinās militārās tehnikas, ieroču un algotņu vešana uz Donbasu, tiek veikts informācijas karš un diversijas, uzsvēra Nazarenko.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!