Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukraina ir gatava prokrieviskajiem separātistiem un viņu pusē karojošajiem Krievijas pilsoņiem dot iespēju nolikt ieročus un pamest valsts teritoriju.

To pirmdienas, 16. jūnija vakarā notikušā preses brīfingā paziņojis Nacionālās drošības padomes sekretārs Andrejs Parubijs.

"Kā valsts mēs uzsveram, mūsu mērķis nav karš, mūsu mērķis ir miers. Mēs iestājamies par to, lai kaujinieki, krievu diversanti patstāvīgi noliek ieročus, lai viņi varētu pamest Ukrainas teritoriju," Parubija teikto citē "Korrespondent.net".

Viņš uzsvēris, ka šādu piekāpšanos oficiālā Kijeva pieļaujot vien ar mērķi pasargāt Ukrainas dienvidaustrumu mierīgos iedzīvotājus no turpmākas karadarbības.

Iespēja nelegālajiem bruņotajiem grupējumiem nolikt ieročus gan, visticamāk, būtu terminēta, proti, kaujiniekiem varētu tikt dotas piecas līdz septiņas dienas ieroču nolikšanai un nesodītai Ukrainas teritorijas pamešanai.

Apvienoto Nāciju Organizācija pirmdien informē, ka Ukrainas dienvidaustrumos izvērstās karadarbības dēļ savas mājas reģionā jau pametuši aptuveni 34 tūkstoši civiliedzīvotāju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!