Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins lielījies, ka viņš var ieņemt Ukrainas galvaspilsētu Kijevu "divās nedēļās", vēsta Itālijas laikraksts "La Repubblica".

Medijs ziņo, ka saskaņā ar telefonsarunu ziņojumiem starp Krievijas prezidentu Putinu un bijušo Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuels Barrozu, Putins vairākas reizes noliedza, ka Krievijas karaspēks atrodas Ukrainā, kā arī viņš norādīja, ka viņam būtu nepieciešamas tikai divas nedēļas, lai ieņemtu Kijevu.

Savukārt Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs paziņojis, ka Krievija Ukrainai draud ar kodolieroču izmantošanu, ja tā turpinās pretoties, vēsta Ukrainas mediji.

"Pa neoficiāliem kanāliem Krievijas puse jau vairākas reizes draudējusi, ka pretestības turpināšanās gadījumā, tā ir gatava pret mums izmantot taktiskos kodolieročus," ministrs raksta sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš norāda, ka Krievija Ukrainā ir zaudējusi hibrīdkarā. Tādēļ Kremlim nācies ar Ukrainā iesūtīt savu armiju. "Šodien mums ir darīšana ar divīzijām un pulkiem. Rīt tie varētu būt jau korpusi," pieļauj Geletejs.

Kā vēstīts, Ukrainas amatpersonas paziņojušas, ka Valsts teritorijā cīnās ne tikai prokrieviski kaujinieki un algotņi, bet arī Krievijas armijas karavīri. Ukrainā sagūstīti Krievijas armijas desantnieki. Krievija gan norādījusi, ka tās karavīru klātbūtne skaidrojama ar brīvprātīgu došanos uz Ukrainu vai arī ka karavīri kaimiņvalstī "iemaldījušies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!