Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ķīna ir izteikusi aizrādījumus vairākām pasaules aviokompānijām saistībā ar to, kā tās identificē Taivānu un citas teritorijas, raksta "CNN".

Vairāk nekā 30 aviokompānijas ir saņēmušas paziņojumu no Ķīnas Civilās aviācijas administrācijas, ka tām ir jāpārstāj atsaukties uz Taivānu, Honkongu un Makao kā teritorijām, kas nav daļa no Ķīnas. Starp šī paziņojuma adresātiem ir arī ASV aviokompānijas, ziņo "CNN". Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa šo paziņojumu ir nosaukusi par "Overlisku absurdu" un aicināja Ķīnu pārstāt izteikt norādes ASV aviokompānijām un iedzīvotājiem.

Ķīnas ārlietu ministrijas pārstāvis Gengs Šuangs, komentējot Sandersas izteikumus, norādīja: "Lai arī ko teiktu ASV, tā nevar izmainīt faktu, ka pasaulē ir tikai viena Ķīna un ka Taivāna, Honkonga un Makao ir neatņemama Ķīnas teritorijas sastāvdaļa, " vēsta "The Sydney Morning Herald". Tāpat Šuangs izteicās, ka ārzemju kompānijām, kas strādā Ķīnā ir jārespektē Ķīnas suverenitāte un teritoriālā integritāte.

ASV aviokompānija "Delta" šī gada sākumā izpelnījās asu kritiku no Ķīnas par to, ka savā mājaslapā tā atsaucās uz Tibetu un Taivānu kā "valstīm". Pēc notikušā, aviokompānija atvainojās un veica nepieciešamos labojumus.

Ķīnas Tautas Republika un Taivāna, kuras oficiālais nosaukums ir Ķīnas Republika, atdalījās 1949. gadā. Kopš tā laika, abām teritorijām ir bijusi sava valdība, tomēr Pekina ir izdarījusi spiedienu uz citām pasaules valstīm, cenšoties panākt, ka tās neveido diplomātiskos kontaktus ar Taivānu. Ķīna Taivānu uzskata par neatņemamu savas valsts sastāvdaļu, savukārt Honkonga un Makao ir Ķīnas speciālie administratīvie reģioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!