Foto: Shutterstock
Ķīnas ziemeļos izveidota ietve speciāli lēnākiem viedtālruņu lietotājiem, vēsta vietējie mediji.

"Shaanxi Online News" informē, ka Siaņas pilsētā, Šaksī provincē ir izveidota atsevišķa gājēju josla cilvēkiem, kas nepārtraukti skatās telefonos un ignorē to, kas notiek viņiem apkārt.

Šī ietves josla ir sarkanā, zaļā un zilā krāsā. Tā ir 80 centimetrus plata un 100 metrus gara. To var atšķirt no citām gājēju ietves joslām pēc viedtālruņu simboliem, kas uzzīmēti visā joslas garumā.

Medijs ziņo, ka blakus esošais lielveikals jau mēnesi ir centies panākt, lai atbildīgās iestādes izveidotu šādu joslu. Pēc lielveikala darbinieku teiktā, mašīnas bieži uzbrauc uz šīs ietves, un uz tās ir daudz gājēju, kuri nepievērš uzmanību tam, kas notiek viņiem apkārt.

"Visi šeit staigājošie gājēji uzskata šo vietu par ļoti drošu, taču blakus ietvei ir daudz mašīnu un bieži tās uzbrauc arī uz ietves, tik tikko izvairīdamies no sadursmes," stāsta vietējais iedzīvotājs Veis Ksaoveis.

Savukārt vietējais iedzīvotājs Hu Šuja saka: "Mūsdienās jaunieši bieži steidzās un vienmēr skatās savos telefonos. Šī ietve palīdz jauniešiem, jo tā palīdz justies drošāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!