Foto: AP/Scanpix

ASV Demokrātu partijas Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone pēc trīs dienu dienu pauzes, kas viņai bija jāietur pēkšņās veselības krīzes dēļ, ceturtdien atgriezusies vēlēšanu kampaņas aktivitātēs.

Uzsākot jaunu cēlienu pēc plaušu karsoņa, Klintone devās uz Ziemeļkarolīnu un tad uz Savienoto Valstu galvaspilsētu Vašingtonu.

"Sveicu jūs ar atgriešanos "Stiprāki kopā", vēršoties pie žurnālistiem savas kampaņas lidmašīnā, uz kuras sāniem rakstīts šis kampaņas sauklis, sacīja Klintone.

Vaicāta, kā viņa jūtas, 68 gadus vecā bijusī valsts sekretāre sacīja: "Es jūtos lieliski, liels paldies!"

Kā liecina ceturtdien izplatītie telekanāla CBS un laikraksta "New York Times" aptaujas dati, Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Donaldu Trampu ir divi procentpunkti, ja amerikāņiem izvēle ir jāizdara tikai starp šiem diviem kandidātiem. Klintonei tad priekšroku dotu 46%, bet Trampam - 44%.

Reģistrēto vēlētāju vidū Klintone Trampu apsteidz ar piecu procentpunktu pārsvaru - 46% pret 41%.

Ja alternatīvu vidū tiek iekļauts arī libertāņu kandidāts Gerijs Džonsons un "zaļo" kandidāte Džila Steina, atbalsts Klintonei un Trampam ir vienāds - 42% līmenī.

Par to, ka Klintone sirgst ar plaušu karsoni, politiķes štābs atklāja pēc tam, kad viņa svētdien Ņujorkā pēkšņi pameta 2001. gada 11. septembra teroraktu piemiņas pasākumu un tīmeklī parādījās video, kurā bija redzams, ka Klintonei, gaidot Manhetenā savu automašīnu, ir grūti nostāvēt kājās.

Klintone intervijā telekanālam CNN pirmdien atzina, ka nav ievērojusi iepriekš ārstu dotos norādījumus atpūsties.

Tramps pēdējo nedēļu laikā vairākkārt norādījis, ka viņa oponentei ir nopietnas veselības problēmas un to dēļ viņa valsts vadīšanai nav piemērota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!