Foto: AFP/Scanpix

Jauna "pārstartēšana" ASV attiecībās ar Krieviju nav iespējama, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP atzinusi Hilarijas Klintones ārlietu padomniece Džuliāna Smita.

Jauna "pārstartēšana" ir "pilnīgi neiespējama, ņemot vērā Krievijas agresīvo izturēšanos pret kaimiņiem", sacīja demokrātu prezidenta amata kandidātes padomniece.

Viņa arī komentēja Demokrātu nacionālās komitejas serveru uzlaušanu, kā rezultātā atklātībā nonākuši 20 000 e-pasta vēstuļu.

"Mēs pret šo gadījumu izturamies nopietni, administrācija apņēmusies pamatīgi izmeklēt šo lietu. Ja Krievijas loma [e-pasta vēstuļu nopludināšanā] apstiprināsies, tas novedīs pie būtiskas mūsu attiecību pasliktināšanās uz slikto pusi. Taču tās jau tagad ir ļoti sarežģītas, jo mēs uzturam Ukrainas dēļ noteiktās sankcijas," viņš piebilda.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!