Foto: Reuters/Scanpix

ASV demokrātu Baltā nama kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār konkurentu no Republikāņu partijas Donaldu Trampu sasniedzis astoņus procentpunktus, liecina otrdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Aptauja tika veikta pēc svētdien notikušajām otrajām prezidenta amata kandidātu debatēm, kurās tikās Klintone un Tramps.

Ziņu aģentūras "Reuters" un pētījumu centra "Ipsos" pirmdien veiktajā aptaujā demokrātu kandidātes pārsvars pār Trampu sasniedza astoņus procentpunktus salīdzinājumā ar pieciem procentpunktiem pirms nedēļas, kad klajā vēl nebija nācis video, kurā Tramps lielās ar sieviešu apgrābstīšanu.

No tiem, kas noskatījās vismaz daļu otro debašu, 53% uzskatīja, ka uzvarēja Klintone, bet 32% domāja, ka virsroku guvis Tramps.

42% aptaujāto amerikāņu, tostarp 19% republikāņu, uzskatīja, ka Trampa izteikumi par sievietēm diskvalificē viņu no kļūšanas par prezidentu, bet 43% bija pretējās domās.

Aptaujā arī noskaidrots, ka skandalozais video nav mazinājis republikāņu kandidāta atbalstu sieviešu vidu, kas gan jau tā bija ļoti zems. Izvēloties starp diviem vadošajiem kandidātiem, 44% sieviešu atbalstīja Klintoni, bet 29% - Trampu. Šie rezultāti ir salīdzināmi ar tiem, kas aptaujā iegūti pirms nedēļas.

Republikāņu kandidāts tomēr zaudējis atbalstu evaņģēlisko kristiešu vidū. Jaunākajā aptaujā Trampam šajā grupā, kas parasti ir labvēlīga republikāņiem, ir tikai viena procentpunkta pārsvars pār Klintoni, lai arī pirms nedēļas tas bija 12 procentpunkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!