ASV prezidents Bils Klintons neuzskata, ka Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina kritiskie izteikumi par Klintona nosodījumu Krievijas iebrukumam Čečenijā būtu jāuztver pārāk nopietni. "Mēs nevaram to uztvert pārāk nopietni," teica Klintons žurnālistiem Vašingtonā.
"Nerunāsim par to, ko saka līderi un visiem šiem kritiskajiem vārdiem," sacīja ASV prezidents.

Viņš arī atkārtoti pauda savu kritisko attieksmi pret Maskavas rīcību Čečenijā.

"Es teikšu to pašu, ko es teicu vakar.. Es nedomāju, ka tas, ko viņi dara, palīdzēs viņiem sasniegt savus mērķus.. Es nedomāju, ka simtiem tūkstošu civiliedzīvotāju pārvietošana" palīdzēs Maskavai cīņā ar teroristiem, uzsvēra Klintons.

"Es nepiekrītu tam, kas tur notiek un es domāju, ka mans pienākums ir to pateikt," piebilda ASV prezidents.

Jeļcins ceturtdien vizītes laikā Ķīnā kritizēja ASV prezidentu Bilu Klintonu par nosodījumu, ko ASV prezidents izteica Krievijas iebrukumam Čečenijā.

"Vakar Klintons atļāvās izdarīt spiedienu uz Krieviju. Acīmredzot viņš uz dažām sekundēm aizmirsa, kas ir Krievija. Krievijai ir pilns kodolieroču arsenāls, bet Klintons nolēma pademonstrēt muskuļus," sacīja Jeļcins žurnālistiem Pekinā.

"Es gribu pateikt Klintonam: lai viņš neaizmirst, kādā pasaulē dzīvo. Tā nav bijis un nebūs, ka viņš diktēs cilvēkiem kā dzīvot, atpūsties. Daudzpolārā pasaule - lūk, visam pamats. Būs tā, kā mēs vienojāmies ar [Ķīnas prezidentu] Dzjanu Dzemiņu. Mēs diktēsim, kā dzīvot, nevis viņš," uzsvēra Krievijas prezidents.

Arī Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievijai ir ļoti labas attiecības ar ASV un šīs valsts vadību.

"Es uzskatītu par absolūti nepareizu izkārtot informācijas lauku tā, ka Krievijas un ASV attiecības sāk kļūt vēsākas. Krievijas un ASV prezidentu paziņojumi uz to nav vērsti," sacīja Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!