ASV prezidents Bils Klintons par savas prezidentūras lielāko neveiksmi uzskata to, ka viņam nav izdevies samierināt Izraēlu un palestīniešus, lai arī viņš "no visas sirds" vēlējies panākt mieru Tuvajos Austrumos.

"Ja tas nenotiks, es būšu patiesi vīlies. Tomēr es nenožēloju nevienu minūti, ko esmu veltījis tam [Tuvo Austrumu miera procesam], jo es domāju, ka tas ir ļoti svarīgi nākotnei," sarunā ar aģentūru AP ceļā uz Bruneju, kur notiek Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu ekonomiskās sadarbības organizācijas APEC samits, sacīja Klintons.

Prezidents piebilda, ka šonedēļ kļūs skaidrs, "vai kaut kas mainīsies". "Es domāju, ka ir veids, kā to panākt, un es raudzīšu, ko varu darīt lietas labā. Tas ir viss, ko varu pateikt, es darīšu visu, kas vien ir manos spēkos," viņš teica.

Klintons, kura prezidenta mandāts beigsies pēc diviem mēnešiem, intervijā AP runāja par savas prezidentūras panākumiem un neveiksmēm.

Vislielāko gandarījumu viņš izjūt par to, ka "ASV šobrīd ir daudz labākā formā nekā pirms astoņiem gadiem, un ne tikai ekonomikas ziņā". Pēc Klintona teiktā, ASV šobrīd valda lielāka vienlīdzība, ir samazinājies noziedzības līmenis un aizvien vairāk iedzīvotāju izmanto veselības apdrošināšanas priekšrocības. Tāpat ir uzlabojusies izglītības sistēma, viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!