Foto: AP/Scanpix

Tiesas priekšā ASV pirmo reizi stāsies 52 gadus vecais skolas autobusa vadītājs Ariels Kastro, kurš apsūdzēts triju jauniešu nolaupīšanā Ohaio štata Klīvlendas pilsētā pirms 10 gadiem, vēsta ārvatsu mediji.

Jau vēstīts, ka šonedēļ kādā no Klīvlendas namiem Ohaio štata policija atradusi trīs sievietes, kuras nolaupītas aptuveni pirms 10 gadiem. 

Prokuratūra šo sieviešu nolaupīšanā apsūdz Kastro, kurš apsūdzēts gan par noziegumiem, kas saistīti ar cilvēku nolaupīšanu, gan izvarošanu.

Viņa ķīlnieces - Amanda Berija, Džīna Dehesusa un Mišela Naita, kā arī nebrīvē dzimusī meitenīte Džoselina tika atbrīvotas pirmdien. Sievietes apgalvo, ka Kastro viņas izvarojis un turējis mājā ieslēgtas ķēdēs, tikai retu reizi izvedot viņas pagalmā pastaigāties.

Kā paziņojis Klīvlendas policijas šefs Maikls Makgrafs, izmeklētāji ieguvuši apmēram 200 lietiskos pierādījumus, kas apliecina ieslodzījumā turēto sieviešu teikto.

Pats Kastro esot atteicies no savām tiesībām neliecināt un jau ir sācis sniegt liecības, kā arī ir piekritis paternitātes testam, lai noteiktu, vai viņš ir Džoselinas tēvs.

Kāds izmeklēšanai tuvs avots apgalvojis, ka nebrīvē esošās sievietes dzemdības bijusi spiesta pieņemt kāda sieviete, kurai ticis piedraudēts ar nāvi, ja bērns nomirs.

Kopā ar Arielu Kastro iepriekš aizturēti divi viņa brāļi - Pedro un Onils, taču prokuratūra apgalvo, ka tās rīcībā šobrīd nav ziņu par to, ka viņi būtu saistīti ar sieviešu nolaupīšanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!