ASV vadītās koalīcijas kara lidmašīnas uzbrukumā nogalinājušas vismaz četrus Sīrijas armijas karavīrus netālu no Deir ez Zoras pilsētas, ziņo "Al Jazeera". Vēl 16 karavīri esot ievainoti.

ASV vadītās koalīcijas lidmašīnas uzbrukušas vairākiem objektiem pilsētā, kuru galvenokārt kontrolē "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki. Ja ziņojums tiks apstiprināts, šis vērtējams kā pirmais gadījums, kad Rietumu koalīcija uzbrukusi Sīrijas valsts armijai.

Tikmēr ASV pirmdien noliegušas, ka koalīcijas lidmašīnas svētdien būtu veikušas uzlidojumus šajā Deir Ez Zoras provinces daļā.

Sīrijas valdība uzlidojumus nosodījusi, saucot to par "kliedzošu agresiju".

Uzlidojumā trāpīts Bašara al Asada spēku munīcijas noliktavai Deir ez Zorā aptuveni divus kilometrus no frontes līnijas. Sīrijas pārstāvji pagaidām apstiprinājuši, ka uzbrukums ir noticis, un ir mirušie, kā arī iznīcināti transportlīdzekļi, visticamāk, tanki.

Deir ez Zora galvenokārt ir "Daesh" kontrolē. Tai ir liela stratēģiskā nozīme, jo pilsētas apkaimē ir lieli naftas lauki.

ASV vadītās koalīcijas reidos svētdien nogalināti vismaz 32 "Daesh" kaujinieki. Aptuveni 15 uzlidojumi notikuši galvenokārt teritorijā uz ziemeļiem no džihādistu pašpasludinātās galvaspilsētas Rakas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!