Foto: AP/Scanpix

Kolumbijas policija ir konfiscējusi šajā valstī lielāko nelegālo narkotiku kravu – astoņas tonnas kokaīna.

Narkotikas bija paslēptas banānu plantācijā netālu no piekrastes pilsētas Turbo valsts ziemeļrietumos.

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss mikroblogu vietnē "Twitter" apsveica policistus ar šo ķērienu, paziņojot, ka "operācijā Turbo tika konfiscēts lielākais [narkotiku] daudzums mūsu vēsturē".

Policija paziņoja, ka šīs narkotikas piederēja noziedznieku grupējumam "Usugas klans" ("Clan Usuga"). Tika aizturēti trīs aizdomās turētie, bet vēl trīs aizbēga.

Apmēram pusotra tonna no atrastā kokaīna bija iesaiņota un "sagatavota eksporta tirgum", informēja aizsardzības ministrs Luiss Karloss Viljegass.

Viņš piebilda, ka šī ir lielākā kokaīna krava, kas konfiscēta Kolumbijas teritorijā, bet nedaudz lielākas kravas pirms tam varētu būt konfiscētas jūrā.

"Usugas klans" piedalās galvenokārt narkotiku tirdzniecībā, bet ir apsūdzēts arī izspiešanā, nelegālā kalnrūpniecībā, slepkavībās un cilvēku pazušanā bez vēsts.

Kolumbijas policija lēš, ka šajā bandā ir apmēram 2000 aktīvu dalībnieku. Pēdējos piecos gados drošības spēki ir sagūstījuši ap 6700 šī grupējuma locekļu.

Kolumbijas valdība šomēnes paziņoja, ka veiks gaisa triecienus pret bandām, kas iesaistītas narkotiku tirdzniecībā un nelegālā kalnrūpniecībā. Jaunā stratēģija konkrēti vērsta pret trim grupējumiem – "Usugas klanu", "Los Pelusos" un "Los Puntilleros".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!