Foto: AFP/Scanpix

Kolumbijas kreiso nemiernieku grupējums "Nacionālās atbrīvošanās armija" (ELN) atbrīvojis divus pagājušās nedēļas nogalē nolaupītos nīderlandiešu žurnālistus, sestdien paziņoja Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kunderss.

"Derks Bolts un Euhenio Follenders (..) tika atbrīvoti ļoti bīstamajā Katatumbo reģionā Kolumbijas ziemeļos," teikts Kundersa paziņojumā. Tajā sacīts, ka ar abiem atbrīvotajiem žurnālistiem ir runājis Nīderlandes vēstnieks Kolumbijā.

"Ņemot vērā apstākļus, viņiem klājas visai labi," piebildis ministrs.

Viņš arī izteicis pateicību Kolumbijas varasiestādēm par ieguldījumu žurnālistu atbrīvošanā.

Jau ziņots, ka (ELN) trešdien apstiprinājis, ka tā kaujinieki nolaupījuši divus nīderlandiešu žurnālistus, kuri pagājušajā nedēļas nogalē pazuda netālu no Venecuēlas robežas.

Žurnālisti Derks Bolts un Euhenio Folenders nolaupīšanas brīdī atradās Kolumbijas ziemeļdaļā netālu no robežas ar Venecuēlu. Viņi Kolumbijā meklēja kāda Nīderlandē adoptēta kolumbiešu izcelsmes bērna māti.

ELN paziņoja, ka nolaupījuši žurnālistus piesardzības dēļ, lai noskaidrotu, ar ko viņi nodarbojušies.

Pērn ELN tajā pašā reģionā nolaupīja spāņu žurnālistu un vairākus kolumbiešus. Visi vēlāk tika atbrīvoti.

Tiek uzskatīts, ka ELN ir 1500 līdz 2000 kaujinieku. ELN atšķirībā no Kolumbijas lielākā komunistu teroristiskā grupējuma "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC) nav noslēdzis miera līgumu ar Kolumbijas valdību, lai gan sarunas notiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!