Foto: AP/Scanpix
Baltimoras mērs Stefānija Roulingsa-Bleika svētdien atcēlusi komandantstundu, kas pilsētā tika noteikta aprīļa beigās, reaģējot uz grautiņiem, kuri Baltimorā sākās pēc kāda melnādainā aizturētā nāves policijas iecirknī.

Tikmēr Mērilendas gubernators Lerijs Hogans paziņojis, ka sākta Nacionālās gvardes spēku atvilkšana no pilsētas.

Komandantstundas atcelšanu pieprasīja galvenokārt Baltimoras veikalu un restorānu īpašnieki, žēlojoties, ka tā negatīvi ietekmē viņu biznesu. Sākotnēji bija iecerēts, ka komandantstunda būs spēkā līdz 4.maijam.

Baltimoras prokurore piektdien paziņoja, ka izvirza apsūdzības sešiem policistiem, kas saistīti ar aizturētā 25 gadus vecā Fredija Greja nāvi. Prokuratūra uzskata, ka kārtības sargiem neesot bijis pamatota iemesla Greja aizturēšanai, jo pie viņa atrastā naža nēsāšana pēc Merilendas likumiem esot likumīga. Policisti neesot snieguši aizturētajam arī atbilstošu medicīnisko palīdzību, neskatoties uz atkārtotiem lūgumiem, kā arī neesot viņu pēc aizturēšanas pienācīgi piesprādzējuši pie policijas mikroautobusa sēdekļa.

Policijas arodbiedrība norādīja, ka sasteigtā apsūdzību izvirzīšana liecinot par varasiestāžu vēlmi izpatikt protestētājiem ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!