Foto: Kadrs no video
Lai gan pēdējo nedēļu laikā Austrumukrainas separātisti uzvaru pār Ukrainas armiju cenšas izcīnīt ar zenītraķetēm un ložmetējiem, svētdien, 1.jūnijā, nemiernieki izmēģināja jaunu ieroci – konfektes.

Svētdienas prokrievisko nemiernieku atbalsta mītiņā Doņeckas centrā sapulcējās simtiem vecāku ar bērniem, kuriem separātisti bija sagatavojuši vairākas mikroautobusu kravas ar konfektēm, 1.jūnija notikumus apraksta "Washington Post".

Sākotnēji separātistu nodomi īstenojās pēc plāna - bērni priekā jūsmoja, savukārt vecāki aplaudēja un līksmoja, ka pasākumā arī bērniem būs bijis kāds prieciņš.

Taču nemiernieku konfekšu ideja izgāzās brīdī, kad kāds no pūļa izsaucās, ka šie saldumi taču ir nelietīgā jaunā Ukrainas prezidenta Petro Porošenko uzņēmuma "Roshen" izstrādājums. Savu sašutumu, šo faktu apjauzdami, pauda arī citi mītiņa pārstāvji, kas kliedza, ka konfektes nedrīkst aiztikt, tā varot būt provokācija. "Visas konfektes ir saindētas!" izsaucies kāds cits mītiņa dalībnieks.

Pēc pūļa kopīgā sašutuma konfektes no bērnu rokām un sakrāmētajām kastēm tika gāztas zemē un mīdītas kājām, notikumus atceras "Washington Post" korespondents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!