Foto: AFP/Scanpix/LETA

Saūda Arābijas atbalstīti spēki sākuši uzbrukumu Hudaidas ostai pēc tam, kad Hutu nemiernieki attiecās to pamest, raksta BBC.

Hutu pozīcijas tiek bombardētas gan no gaisa, gan jūras. Palīdzības aģentūras ir brīdinājušas, ka uzbrukums Hudaidas pilsētai var izraisīt humāno krīzi. Hudaidas osta ir galvenais punkts, caur kuru Jemenā piegādā humāno palīdzību, uz kuru paļaujas vairāk nekā septiņi miljoni Jemenas iedzīvotāju, ziņo BBC.

Jemenas prezidents Abdrabu Mansūrs Hadi nāca klajā ar paziņojumu, kurā teica, ka visi politiskie līdzekļi, lai pārliecinātu nemierniekus pamest Hudaidu, esot izsmelti. Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), kas arī ir daļa no Saūda Arābijas vadītās koalīcijas un atbalsta prezidentu Hadi, hutiem bija izteikuši pēdējo ultimātu. AAE jaunākais ārlietu ministrs Anvars Gargašs paziņoja, ka koalīcija esot zaudējusi pacietību attiecībā uz diplomātisku instrumentu pielietošanu.

Pēdējo trīs gadu laikā Jemenas pilsoņu karā bojā gājuši ap 10000 cilvēku. 2015. gadā konfliktā iesaistījās Saūda Arābijas vadīta daudznacionāla koalīcija, kas atbalsta prezidentu Hadi un cīnās pret Hutu nemierniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!