Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tiltam, kas tiek būvēts no Krievijas Krasnodarskas reģiona uz Ukrainai piederošo Krimas pussalu, publiskā konkursā izvēlēts nosaukums "Krimas tilts", ziņo "Novaya Gazeta". Šo versiju atbalstījuši 64% balsojušo.

Otrajā vietā ar 24% atbalstu palicis nosaukuma variants "Kerčas tilts", trešajā ar 6% atbalstu – "Atkalapvienošanās tilts", bet ceturtajā ar 2% – "Draudzības tilts". Savukārt ar atbalstu zem 1% palikuši tādi pašu iesniedzēju varianti kā "Pieklājīgais", "Ceļš mājup", "Vienotības tilts", "Mūsu tilts", "Lielais krievu tilts" un citi.

Mēnesi ilgušo konkursu pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina ierosinājuma rīkoja Transporta ministrija, taču dalībnieku un balsojušo skaits netiek publiskots.

Krimu Krievijas spēki okupēja 2014. gada februāra beigās, ieņemot un bloķējot Ukrainas spēku bāzes un administratīvos centrus. Tilta celtniecība uz okupēto un anektēto Ukrainas reģionu sākās divus gadus vēlāk – 2016. gada februārī. Tas būs 19 kilometrus garš, pēc pēdējām aplēsēm tas izmaksās 3,3 miljardus eiro, bet tā izmaksas turpina pieaugt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!