Foto: AP/Scanpix

Narkotiku kontrabandisti izdomājuši jaunu veidu, kā no Meksikas pāri robežai uz ASV nogādāt aizliegtās vielas. Robežapsardzes aģenti uzskata, ka narkotirgoņi izmantojuši lielgabalu, lai ASV teritorijā iešautu bundžas ar marihuānu, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Robežsargi ir atraduši 33 bundžas ar “zālīti” laukā pie robežas, kur abu valstu robežu šķērso Kolorado upe. Aģenti uzskata, ka bundžas, kuras atradās aptuveni 150 metru no robežas, ASV teritorijā iešautas ar pneimatisko lielgabalu.

Kopumā bundžās atradušies 38,5 kilogrami marihuānas aptuveni 42 500 dolāru (22 700 lati) vērtībā, rēķinot ielu tirdzniecības cenās.

Robežsargi kontrabandas “zālīti” atklājuši, kad saņēma informāciju par dīvainām skārda kārbām, kas kritušas zemē pie Kolorado upes Arizonā. Par incidentu ir informētas arī Meksikas amatpersonas.

Lielgabalu izmantošana ir viens no jauninājumiem narkotiku kontrabandā. Tāpat aizliegto vielu ievešanai ASV ir izmantotas katapultas, pazemes tuneļi un zemūdenes.

Aptuveni pirms mēneša uz ASV robežas žoga iesprūda Meksikas kontrabandistu apvidus automašīna, kas mēģināja šķērsot augsto metāla sētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!