Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā opozīcijā esošās Leiboristu partijas vadītāja amatā sestdien pārvēlēts līdzšinējais partijas līderis Džeremijs Korbins, pārspējot savu sāncensi Ouenu Smitu.

Liverpūlē izsludinātie oficiālie rezultāti rāda, ka Korbins ieguvis 61,8 % balsu, bet Smits - 38,2 %. 67 gadus vecais Korbins pagājušajā gadā partija vadītāja amatā tika ievēlēts ar 59,9 % balsu.

Partijas līdera vēlēšanas izraisīja 23. jūnijā notikušais referendums par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā, daudziem partijas biedriem kritizējot Korbinu par vājo atbalstu palikšanai blokā.

Korbins nesen debatēs atteicās atbildēt uz jautājumu, vai viņa vadībā Lielbritānija aizstāvētu NATO dalībvalsti, kurai uzbrukusi Krievija. Korbins jau sen uzstājies kā pacifists un savulaik atbalstījis Apvienotās Karalistes izstāšanos no NATO, lai gan pēdējā laikā viņš savu toni mainījis un tagad runā vienīgi par alianses lomas ierobežošanu.

Viņš iestājas arī par Apvienotās Karalistes atteikšanos no kodolieročiem un iepriekš paudis viedokli, ka Tuvo Austrumu miera procesā būtu jāiesaista tādas islāmistu kustības kā "Hamas" un "Hizbollah", lai gan Lielbritānijā abu organizāciju militārie spārni atzīti par teroristiskām organizācijām.

Korbins arī izteicies, ka Krievijas iebrukumu Ukrainā esot izprovocējusi NATO un Ziemeļatlantijas aliansē, iespējams, nevajadzēja uzņemt savulaik PSRS okupācijā vai politiskā un militārā pakļautībā bijušās Austrumeiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!