Foto: Reuters/Scanpix

Kosovas policija pēdējo 10 dienu laikā, aizdomās par saistību ar teroristisko grupējumu "Daesh" un teroraktu plānošanu Kosovā un Albānijā arestējusi 19 cilvēkus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kā informējusi policija, aizturētie sazinājušies ar "Daesh" biedru Lavdrimu Muhakseri, kurš pats sevi dēvējis par "albāņu komandieri Sīrijā un Irākā". No viņa arī aizturētie saņēmuši pavēles veikt uzbrukumus.

Tāpat likumsargi konfiscējuši sprāgstvielas, munīciju, ieročus un dronus.

Policija norādījusi, ka aizturētajiem padomā bijusi "sinhronizētu teroraktu" veikšana taču sīkāku informāciju nesniedza.

"Viņi plānoja veikt teroraktus Kosovā un arī pret Izraēlas futbola izlasi un tās faniem Albānijas–Izraēlas futbola spēles laikā," teikts Kosovas policijas paziņojumā. Tieši, baidoties no iespējamiem uzbrukumiem, Albānija Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas spēli pārcēla no Škoderas pilsētas uz galvaspilsētu Tirānu. Četri cilvēki tika arestēti un viņiem izvirzītas apsūdzības terorismā.

Pēdējo gadu laikā Kosovā par iespējamo saistību ar "Daesh" kaujiniekiem aizturēti vai tiek pārbaudīti vismaz 200 cilvēki, vairāk nekā 300 kosoviešu pievienojušies teroristiem Sīrijā, bet vairāk nekā 50 tur gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!