Foto: AFP/Scanpix

Kosovas ārlietu ministrs un bijušais premjerministrs Hašims Thači apliecina, ka ir saņēmis nāves draudus no džihādistu organizācijas "Daesh" ("Islāma valsts") līdera par Thači nostāju pret šo grupējumu.

"Tie bija nāves draudi man un manai ģimenei," ministrs sacīja intervijā Francijas ziņu aģentūrai AFP.

Interneta ziņu vietne "Pristina" šonedēļ sniedza sīkākas ziņas par šo draudu vēstuli, kas 2014. gada beigās tikusi adresēta toreizējam Kosovas premjeram Thači un kuru parakstījis "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi. Vēstulē izteikts aicinājums Thači izbeigt Kosovas tuvināšanos Rietumiem, pretējā gadījumā viņam draud "liela atriebība".

Thači, kuram ir vislabākās izredzes šogad kļūt par Kosovas prezidentu, apstiprināja, ka ir saņēmis draudu vēstuli no Bagdadi, tomēr viņš neatkāpšoties no cīņas pret islāma fundamentālismu.

Kosovas iedzīvotāju pārliecinošs vairākums ir albāņi, kas lielākoties ir musulmaņi. Džihādistu karadarbībā Irākā un Sīrijā pēdējos gados iesaistījās apmēram 300 no Kosovas 1,8 miljoniem iedzīvotāju, kas ir augstākais īpatsvars Eiropas valstu vidū.

Kosova cer iestāties Eiropas Savienībā (ES). Thači ir brīdinājis, ka Balkānu valstu integrācijas šajā blokā novilcināšana "paver lielāku telpu" Krievijas, islāma fundamentālistu un nacionālistu darbībai šajā reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!