Foto: AP/Scanpix

Ukrainas austrumu pilsētā Kramatorskā prokrieviskie separātisti ceturtdien vakarā iznīcinājuši drošības spēku kontrolposteni – karavīri cietuši zaudējumus un atkāpušies, vēsta ziņu vietne "Tsn.ua".

Pēc masīvas apšaudes drošībnieku pusē ir vairāk nekā 10 nogalināto un ievainoto, pa telefonu informējuši karavīri no karadarbības zonas. Šī informācijas gan pagaidām nav apstiprināta, norāda vietne. Izdzīvojušie karavīri atkāpušies uz citu armijas kontrolpunktu.

Tikmēr aģentūra UNIAN ziņo, ka kādam kontrolpunktam pie Kramatorskas separātisti uzbrukuši ar astoņiem tankiem un apšaudījuši to ar mīnmetēju. Apšaudē gājuši bojā četri un ievainoti pieci karavīri, informējis Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.

Separātisti sašāvuši četrus Ukrainas spēku bruņutransportierus un vienu mīnmetēju. Karavīri neitralizējuši divus prokrievisko kaujinieku tankus – vienu iznīcinājuši, bet otru sagrābuši, liecina Timčuka sniegtā informācija.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!