Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas Krasnojarskas novada Izglītības ministrija savā pakļautībā esošo municipālo rajonu un pilsētas apgabalu vadītājiem nosūtījusi metodiskās rekomendācijas par mācību procesa organizēšanu kara laikā.

Tādu dokumentu tviterī nopublicējusi radiostacija "Govorit Moskva".

Reģiona varas iestādes dod rīkojumu ierēdņiem informēt izglītības nodaļu vadītājus par rekomendācijām skolu "gatavībai strādāt mobilizācijas periodā, kara laikā un karastāvokļa ieviešanas gadījumā".

Krasnojarskas Izglītības ministrijas pārstāve Nadežda Kvitkovska medijam apstiprināja šāda dokumenta esamību, bet uzsvēra, ka tas bijis paredzēts iekšējai lietošanai un tiks veikta pārbaude par informācijas noplūdes avotu.

Visām iestādēm, tostarp skolām, ir jāzina, kā rīkoties kritiskā situācijā, jo mobilizācijas sagatavošanās process ir noteikts federālajā likumā, viņa paskaidroja.

2016. gadā Krievijā pārbaudes par gatavību darboties kara apstākļos veica Sakaru, Finanšu, Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas, kā arī Krievijas rezerve un Centrālā banka, atgādina portāls "Currenttime".

Savukārt nupat 22. novembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicināja aizsardzības ražošanas uzņēmumus būt gataviem ātri kāpināt ražošanu, jo tas ir "viens no galvenajiem nosacījumiem valsts militārās drošības nodrošināšanā".

Saskaņā ar Viskrievijas sabiedriskā viedokļa pētījumu centra aptaujas datiem 63% Krievijas iedzīvotāju atbalsta militārās sagatavošanas programmas ieviešanu skolās.

Krievijas militārisma kults un agresīvā politika, saskatot ienaidniekus visapkārt, ir daļa no Vladimira Putina stratēģijas, lai saglabātu iedzīvotāju atbalstu ekonomisko grūtību apstākļos, domā bijušais NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksanders Veršbovs.

2014. gadā Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un sāka atbalstīt un apbruņot prokremliskos kaujiniekus Ukrainas austrumos, kas ievērojami sarežģīja Krievijas attiecības ar Rietumiem.

2018. gadā Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas, kurās tiek prognozēta jau 18 gadus pie varas esošā Putina atkārtota pārvēlēšana amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!