Foto: AP/Scanpix
Krievijā nodibināta jauna prezidenta Vladimira Putina režīma atbalstītāju organizācija, kuras mērķis ir apspiest jebkādas opozīcijas publiskās akcijas.

Kā intervijā ziņu portālam RBC pastāstīja jaunās kustības "Antimaidans" līderis senators Dmitrijs Sabļins, kurš pārstāv valdošo partiju "Vienotā Krievija", tās sastāvā būšot aptuveni 10 000 biedru, kuru vidū būs militārpersonas, kazaki, sportisti un motociklistu bandu dalībnieki.

Viņš norādīja, ka jau tagad kustībā iestājies aptuveni 1000 cilvēku un ka iesniegumus organizatori saņemot "lielā skaitā".

Sabļins uzsvēra, ka liels biedru skaits kustībai esot svarīgs, jo tās dalībnieki iziešot ielās visu lielo opozīcijas akciju laikā un ar savu skaitu tās nospiedīšot.

"Ja tiek plānoti nesankcionēti masu pasākumi, tad [ielās] izies visi organizācijas biedri," norādīja senators, brīdinot, ka vajadzības gadījumā kārtības ieviešanai tikšot izmantots spēks.

To darīšot militārpersonas un sportisti.

Uz RBC jautājumu, vai "Antimaidans" iesaistīsies kautiņos, Sabļins atbildēja apstiprinoši: "Mēs atbalstām likuma ievērošanu, taču neļausim darīt pāri cilvēkiem un vienmēr aizstāvēsim valsti un mūsu sabiedrības vērtības."

Kustības dalībnieki tikšot trenēti īpašās nometnēs, kur viņi apgūs "uzvedības veidus akcijās".

"Antimaidans" grasās aktīvi iesaistīties arī "izglītības" darbā, un, kā norāda Sabļins, tā dalībnieki došoties uz augstskolām, kur lasīšot studentiem lekcijas.

"Stāstīsim, kā nepakļauties dažādām provokācijām," piebilda senators. "Oranžās tehnoloģijas kā slimība izplatās pa pasauli, un "Antimaidams" ir zāles pret šo slimību."

Kustības iniciatīvas grupā iekļāvušies kara veterānu organizācijas "Kaujas brālība", Afganistānas veterānu padomes, kazaku un motociklistu bandas "Nakts vilki" pārstāvji.

Viņi paziņojuši, ka nepieļaus Krievijā tādus protestus, kādi pagājušā gada sākumā Ukrainā noveda pie prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!