Foto: AP/Scanpix

Krievijas finansētais medijs "RT", kas agrāk bija zināms kā "Russia Today" ("Krievija šodien"), bijušajam Lielbritānijas eiroskeptiķu spēka "Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas" (UKIP) līderim Naidželam Farāžam piedāvājis kļūt par pašam sava televīzijas šova veidotāju un vadītāju.

Agrākais UKIP līderis bija viens no aktīvākajiem "Brexit" atbalstītājiem, un atkāpās īsi pēc tam, kad referendumā tika nobalsots par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības. Viņš toreiz paziņoja, ka ir "paveicis savu daļu" darba un ka UKIP atrodas "samērā labā situācijā".

Televīzijas kanāls "RT" vēlas pārveidot savu angļu valodas programmu pirms gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanā novembrī. Tas

Savukārt dzīvesstila programmas varētu vadīt labā spārna ideoloģijas pārstāve un politiskā komentētāja Ketija Katie Hopkinsa. Kanāls vēlējies piesaistīt arī komiķi Raselu Brendu, taču finansiālu iemeslu dēļ šis plāns ir atlikts.

Farāžs vēl augustā piedalījās ASV republikāņu partijas prezidenta kandidāta Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņā.

Foto: AP/Scanpix

Pagaidām, komentējot savu iespējamo darbu "RT", Farāžs norādījis, ka nav piekritis vadīt kādu konkrētu šovu. Vienlaikus viņš atzinis, ka laiku pa laikam mēdz tajā parādīties, jo šim telekanālam "ir auditorija, un pat ja viņiem ir politiskā nostāja, to nevar ignorēt".

Savulaik 2013. gadā sniegtā intervijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins atklāja: "Kanālu finansē valdība, tāpēc tas nevar darīt ko citu, kā vien atspoguļot Krievijas valdības oficiālo pozīciju pret notikumiem mūsu valstī vai citviet pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!