Foto: AP/Scanpix
Maskava piektdien paziņojusi, ka Krievijas robežu ar Ukrainu šķērsojuši divi ukraiņu tanki, kurus pēcāk pārtvērusi robežsardze.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs intervijā ziņu aģentūrai "Interfax" norādīja, ka tanki šķērsojuši robežu šodien.

Putins "uzdevis Ārlietu ministrijai sazināties ar Ukrainas pusi jautājumā par Ukrainas karavīru [veikto] robežpārkāpumu" un iesniegt oficiālu sūdzību, paziņoja Peskovs.

Viens tanks atrasts Rostovas reģiona Kuibiševas rajonā, 150 metrus dziļi Krievijas teritorijā, informēja Krievijas robežsardzes pārstāvis Vasilijs Malajevs.

Tanks bijis tukšs, bet tā apkalpe vēlāk mēģinājusi to atgūt. Robežsargi novērsuši šo mēģinājumu un robežpārkāpēji atkāpušies, informēja Malajevs.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvis paziņoja, ja Kijeva izskatīs šīs apsūdzības, bet uzsvēra, ka apšauba tās.

Kopš krīzes sākuma Austrumukrainā šī ir pirmā reize, kad Maskava apgalvo, ka Kijeva pārkāpusi abu valstu kopējo robežu.

Kijeva savukārt regulāri ziņo par robežpārkāpumiem un pārmet Maskavai, ka tā ļauj bruņotiem kaujiniekiem iekļūt Ukrainā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Kijeva ziņoja, ka valsts austrumos no Krievijas iebraukuši vismaz trīs tanki.

Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka ceturtdien šajā reģionā kaujās ar separātistiem nogalināti vairāk nekā 40 kaujinieki un karavīri iznīcinājuši vairākus militāros transporta līdzekļus un divus tankus, ar ko braukuši separātisti.

Eksperti uzskata, ka separātisti, visticamāk, ieguvuši tankus no Ukrainas armijas bāzēm, jo šie tanki ir veca modeļa - "T-64", - kādus Krievijas armija vairs neizmanto, bet izmanto Ukrainas bruņotie spēki.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!