Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

ASV sankciju noteikšana Krievijas uzņēmumiem ir kliedzoša situācija no likumības viedokļa, pirmdien sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Šis notikums ir diezgan kliedzošs no nelikumības viedokļa, no pilnīgi visa samīdīšanas viedokļa," žurnālistiem sacīja Peskovs.

Atbildot uz jautājumu, vai ASV prezidents Donalds Tramps brīdinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņu kontaktu gaitā, Peskovs sacīja, ka "vienmēr tiek izsvērti un izskatīti visdažādākie notikumu attīstības varianti", norādot, ka šajā jautājumā viņam "vairāk nekas nav piebilstams".

Krievijas puse attiecībā uz iespējamu atbildes sankciju noteikšanu galvenajā vietā liek valsts intereses, paziņoja Peskovs. Situācija tiek analizēta.

Jautājums par Krievijas uzņēmumiem noteikto ASV sankciju seku minimalizēšanu atrodas Krievijas valdības pārziņā, bet Kremlis koordinē darbības ar valdību un analizē situāciju, norādīja Peskovs.

"Šis ir jautājums, kas kopumā un pilnībā atrodas valdības pārziņā. Šajā situācijā visa pozīcijas izstrāde, iespējamo atbalsta soļu izstrāde vai citu pasākumu izstrāde attiecībā uz šo pašu ierobežojumu seku minimalizēšanu atrodas tieši Baltajā ēkā, tas ir [Krievijas] ministru kabinetā," sacīja Peskovs.

Šādi viņš atbildēja uz jautājumu par to, vai Kremlim ir plāns situācijas stabilizēšanai, ņemot vērā ASV sankcijām pakļauto Krievijas uzņēmumu akciju kritumu.

Kā vēstīts, ASV Finanšu ministrija piektdien paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!