Foto: Sputnik/Scanpix

Kremlis pirmdien paziņojis, ka gaida atvainošanos no televīzijas kanāla "Fox News" saistībā ar nepieņemamo komentāru izteikšanu par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kremlis vēlas atvainošanos saistībā ar "Fox News" intervētāja Bila O'Reilija pausto, ka Putins "ir slepkava". Šādu frāzi O'Reiljis izteica intervijas laikā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

"Šādus vārdus no TV kompānijas "Fox" mēs uzskatām par nepieņemamiem un aizvainojošiem un, godīgi sakot, no tik respektablas TV kompānijas mēs vēlamies sagaidīt atvainošanos," medijiem paudis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Nedz "Fox News", nedz O'Reilijs notikušo pagaidām nav komentējuši.

Jau ziņots, ka sestdien publicētajos intervijas fragmentos Tramps aizstāvējis Putinu, sacīdams: "Vai mūsu valsts ir tik nevainīga?"

Intervijā O'Reilijs jautājis ASV prezidentam, vai viņš respektē Putinu, un Tramps paudis: "Es tiešām viņu respektēju, bet es respektēju daudzus cilvēkus."

"Es saku, ka ir labāk sadzīvot ar Krieviju, nevis to nedarīt, un, ja Krievija palīdz mums cīņā pret ISIS ("Daesh"), kas ir svarīga cīņa, un pret islāma terorismu visā pasaulē ... tā ir laba lieta," skaidrojis Tramps.

"Tomēr viņš [Putins] ir slepkava," iejaucās O'Reilijs.

"Ir daudz slepkavu," atbildēja Tramps. "Mums ir daudz slepkavu. Kā jūs domājat? Vai mūsu valsts ir tik nevainīga?"

Tramps jau iepriekš vairākkārt atzinīgi izteicies par Putinu.

Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Krievija ir gatava likt savu artavu, lai atjaunotu attiecības ar Vašingtonu, kas pamatīgi bojātas iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!