Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kremlis piektdien noraidīja spekulācijas, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps gaidāmajās sarunās varētu noslēgt vienošanos, saskaņā ar kuru Krievija panāktu Irānas spēku izvešanu no Sīrijas.

"Putins ir gatavs apspriest Sīrijas jautājumu, taču nav reālistiski, ka divas valstis apspriež trešo valsti un pieņem par to kaut kādus lēmumus," pavēstīja Peskovs. Krievija ir saglabājusi ciešas attiecības ar Irānu un abu valstu spēki Sīrijā atbalsta Bašara al Asada režīmu.

Jau ziņots, ka Putins un Tramps tiksies 16. jūlijā Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Samitā tiks apspriests Krievijas un ASV attiecību pašreizējais stāvoklis un izredzes.

ASV un Krievijas attiecības ievērojami pasliktinājās pēc tam, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimu. Situācija neuzlaboja arī aizdomas par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās un domstarpības par Sīrijas konfliktu.

Tramps, kopš nākšanas pie varas pagājušajā gadā, ir centies uzlabot ASV attiecības ar Krieviju. Pēdējā īsā Putina un Trampa sastapšanās notika 2017. gada novembrī Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Vjetnamā. Tramps plāno 11. jūlijā un 12. jūlijā piedalīties NATO samitā Briselē, bet pēc tam doties uz Lielbritāniju, kur viņam 13. jūlijā paredzēta tikšanās ar karalieni Elizabeti II.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!