Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama un Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā apsprieduši situāciju divos pasaules karstajos punktos – Sīrijā un Ukrainā, svētdien paziņoja Kremlis.

Maskavas izplatītajā paziņojumā teikts, ka abas puses izteikušas vēlmi censties panākt pilnīgu uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos un humānās palīdzības sniegšanu smagi cietušajam rajonam.

Putins uzsvēris, ka Ukrainas varas iestādēm ir "jāveic redzami soļi", lai izpildītu Minskas vienošanos. Ukrainas varai jāuzsāk pārrunas ar Donbasu, jāveic amnestija un jārealizē konstitucionāla reforma, kas jāsaskaņo ar Doņeckas un Luhanskas pārstāvjiem, uzskata Putins.

Putins rosinājis izveidot kopīgu "antiteroristisku fronti Sīrijā", uzsver Kremlis. Pēc Maskavas teiktā, abas puses piekritušas sadarboties, lai realizētu Minhenē pieņemtos lēmumus par situācijas normalizēšanu Sīrijā.

Kremlis norāda, ka abu pasaules līderu telefonsaruna bijusi atklāta un konstruktīva, bet Vašingtona pagaidām savu sarunas versiju nav izplatījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!