Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas pamieru, kura termiņš beidzas piektdien, 16. septembrī, Krievija ir gatava pagarināt vēl uz 72 stundām, televīzijā paziņoja Krievijas virsnieks Viktors Poznihirs.

"Mēs esam gatavi pagarināt karadarbības pārtraukšanas režīmu vēl uz 72 stundām," sacīja Poznihirs, piebilstot – Maskava sagaida, ka arī Vašingtona pildīs savu vienošanās daļu.

Vienlaikus Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojumā apliecinājusi, ka Maskavas un Vašingtonas vienošanos par ugunspārtraukšanu Sīrijā pilda tikai pati Krievija un Sīrijas valdība.

"Kaut arī ugunspārtraukšanas vienošanās ir divpusēja, tikai viena puse to patiešām ievēro," paziņojumā norādīja ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Igors Konašenkovs.

Saskaņā ar ASV-Krievijas vienošanos, ja izdosies Sīrijā noturēt samazināto vardarbības līmeni septiņas dienas pēc kārtas, ASV un Krievija pāries pie nākamās sadarbības fāzes un sāks koordinētus uzlidojumus teroristisko grupējumu "Islāma valsts" un "Al Nusra" kaujinieku pozīcijām.
Izsludinātais pamiers uz šiem grupējumiem neattiecas.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!