Foto: F64

Krievijas valdība pieņēmusi lēmumu, kurš turpmāk liegs bāreņus nodot adoptācijai uz valstīm, kurās atļautas viendzimuma laulības, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Grozījumi izdarīti likumā par adopciju un tajā iekļauts punkts, kurš nosaka, ka adoptēt bērnu nedrīkst to valstu iedzīvotāju, kurās atļautas viendzimuma laulības. Labojumus jau parakstījis Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs.

Likuma labojumos teikts, ka bērnus drīkst adoptēt pilngadību sasnieguši abu dzimumu vecāki, bet izņēmums ir viendzimuma pāri. Aizliegts bērnus nodot adopcijai tām valstīm, kurās viendzimuma laulības ir atdzītas par likumīgām, kā arī viendzimuma pāriem, kuri dzīvo nereģistrētā kopdzīvē.

Līdz ar to Krievijā dzimušus bērnus bāreņus turpmāk nevarēs nodot adopcijai uz Nīderlandi, Beļģiju, Spāniju, Kanādu, Dienvidāfriku, Norvēģiju, Zviedriju, Portugāli, Islandi, Argentīnu, Brazīliju, Dāniju, Urugvaju, Franciju un Jaunzēlandi. Aizliegums attiecas arī uz Lielbritāniju, Meksiku un ASV, kur likumi geju laulības atbalsta reģionālā līmenī.

BBC atgādina, ka 2013.gadā Krievijā pieņemts likums, kurš aizliedz viena dzimuma pāriem adoptēt bērnus, jo Krievijā šādas laulības nav atzītas par oficiālām, taču tajā nekas nebija teikts par bērnu nodošanu adopcijai uz ārzemēm, kurās šāda savienība ir atzīta par likumīgu.

Kremļa pārstāvji tolaik skaidroja, ka šāds likums pieņemts, domājot par bērnu psihisko veselību, lai saglabātu viņos veselīgu skatījumu uz ģimeni, kurā jābūt sievietei mammai un vīrietim tētim.

Pērn pieņemts arī tā saucamais "geju propagandas" likums, kurš aizliedz publiskās vietās runāt par homoseksualitāti kā normu, demonstrēt to un tamlīdzīgi. Šis likums jau paspējis saniknot seksuālo minoritāšu tiesību aizstāvjus visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!