Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Konstitūcijas Federācijas subjektu saraksts ir papildināts ar anektēto Krimas pussalu un Sevastopoles pilsētu, pamatlikuma jaunā versija publicēta Krievijas oficiālajā juridiskās informācijas interneta vietnē, vēsta aģentūra “Itar-Tass”.

Izmaiņas ieviestas Konstitūcijas pantā "Federatīvā uzbūve".

Vēstīts, ka 16, martā Krimas pašpasludinātā valdība sarīkoja starptautiski neatzītu referendumu, kurā 97% balsotāju izteikuši vēlmi par Krimas pievienošanos Krievijai.

Pēc divām dienām Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar Krimas separātistu valdību parakstīja līgumu par Ukrainai piederošās pussalas iekļaušanu Krievijas sastāvā.

Krimas stratēģiskos objektus jau no februāra beigām bija ielenkuši Krievijas karavīri bez atpazīšanas zīmēm un vietējās iedzīvotāju "pašaizsardzības vienības".  Uz 26. martu Krievijas spēki jau bija pilnībā pārņēmuši visas Ukrainas militārās bāzes Krimā.

 Maskava ir paziņojusi, ka aizstāv krievvalodīgos un patur tiesības savus tautiešus aizsargāt arī citos Ukrainas reģionos. Ukraina un Rietumvalstis ir nobažījušās, ka Krievijas spēki varētu iebrukt Ukrainas austrumos. Krievijā Ukrainas pierobežā novērota pastiprināta karaspēka koncentrēšanās un aktivitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!