Foto: AP/Scanpix

Krievijas izmeklētāji pirmdien paziņoja, ka Krievijā apcietinātajai Ukrainas lidotājai Nadeždai Savčenko saistībā ar apsūdzībām līdzdalībā slepkavībā draud līdz 25 gadiem ilgs ieslodzījums.

"Savākto pierādījumu rezultātā izmeklētāji ir pārkvalificējuši apsūdzētās rīcību. Tagad viņu sauc pie atbildības nevis kā līdzdalībnieci, bet kā vienu no iepriekšnodomātās slepkavības izpildītājiem," pirmdien paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

"Augstākais soda mērs, ko Savčenko var piespriest, ir 25 gadi cietumā," norādīja komiteja.

Izmeklētāji paziņoja, ka ir pabeiguši izmeklēšanu, un prokuratūra informēja aģentūru TASS, ka lieta ir iesniegta tiesai.

Jau ziņots, ka 34 gadus vecā Ukrainas armijas helikoptera pilote Savčenko pērnā gada jūnijā nokļuva prokrievisko kaujinieku gūstā Ukrainas austrumos un pēc tam tika nogādāta Krievijā, kas apgalvo, ka viņa esot aizturēta, nelikumīgi šķērsojot Krievijas robežu. Savčenko Krievijā ir apsūdzēta par līdzdalību slepkavībā un ir ieslodzīta izmeklēšanas izolatorā Voroņežā, bet viņa visas apsūdzības noliedz. Apsūdzībā teikts, ka Savčenko esot noteikusi divu Krievijas valsts televīzijas un radio kompānijas VGTRK žurnālistu koordinātas, un pēc šīm koordinātām viņu ar mīnmetēja uguni nogalinājuši Ukrainas spēki. Savčenko savu vainu neatzīst.

2014.gada decembrī viņa sāka badastreiku kā protestu pret savu aizturēšanu. 5.martā veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ viņa piekrita pakāpeniski to pārtraukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!