Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievija uzsākusi līdz šim nepieredzēti aktīvu informācijas kampaņu, lai stiprinātu savu pasaules skatījumu starptautiskajā telpā. Kā vēsta "The Guradian", Krievija arvien kuplākā skaitā apmāca tā dēvētos "interneta troļļus" un aicina tos aizstāvēt valsts intereses globālajā interneta tīmeklī.

"Internata troļļi" no Krievijas, proti, personas, kas globālajā tīmeklī portālu komentāru sadaļās sēj dažādas aplamas idejas un rosina strīdīgas diskusijas, kļuvuši par vairāku vadošo ASV mediju pamatīgu problēmu.

Par nedabiski lielu prokrievisku komentāru pieplūdumu Ukrainas konflikta laikā ziņojuši "Fox News", "Huffington Post", "The Blaze", "Politico" un "WorldNetDaily".

Kā liecina "Buzzfeed" rīcībā esoša neoficiāla informācija, Krievija izveidojusi stratēģiju, lai iegūtu lielāku ietekmi globālajā interneta vidē. Pēc Krievijas aplēsēm, šobrīd ārvalstu medijos ziņās par Krieviju valda lielākoties negatīva attieksme, tāpat arī tikai 20% no visiem pievienotajiem interneta ziņu portālu lietotāju komentāriem esot pozitīvi.

Lai situāciju mainītu, izveidota kampaņa, kuras ietvaros agresīvi tiek veidots Krievijai draudzīgs viedoklis ārzemju mediju ziņu lietotāju radītajos komentāros un sociālajos tīklos "Twitter" un "Facebook".

Stratēģija paredz, ka dienas laikā blogeriem katram no dažādiem "Facebook" profiliem jāapspriež un jāpopularizē Krievijas ziņu mediju informācija. Vidēji katram "interneta trollim" esot seši "Facebook" profili, no kuriem tad iespējams "rosināt" karstas diskusijas, aizstāvot Krievijas tēlu.

Pēc "Buzfeed" informācijas, šobrīd Ukrainas notikumu laikā Krievijā ir nolīgta Sanktpēterburgā bāzēta mediju aģentūra, kuras algoti 100 sociālo mediju speciālisti veidojot "troļļu armijas" kodolu.

Jau ziņots, ka Krievija izvērsusi aktīvu propagandas kampaņu gan tradicionālajos medijos, gan arī sociālajos tīklos, cenšoties nomelnot Ukrainas armiju Austrumukrainas konflikta laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!