Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas Aizsardzības ministrija sestdien paziņojusi, ka rutīnas militāro mācību ietvaros uz Kaļiņingradas reģionu pārvietojusi kodolgalviņām piemērotās "Iskander-M" raķetes, ziņo aģentūra "Reuters".

"Šie raķešu kompleksi (uz Kaļiņingradu) ir pārvietoti ne reizi vien, un tiks pārvietoti Krievijas bruņoto spēku mācību ietvaros," paziņoja ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs.

Par iespējamo raķešu pārvietošanu uz Kaļiņingradu, kas robežojas ar Poliju un Lietuvu mediji ziņoja jau piektdien. To apstiprināja arī avoti ASV izlūkdienestos. Tika pieļauts, ka "Iskander" pārvešana ir Maskavas žests, paužot nepatiku pret NATO.

Konašenovs norāda, ka viena no raķetēm apzināti padarīta redzama ASV spiegošanas satelītiem. "Mums nebija ilgi jāgaida – mūsu amerikāņu partneri to apstiprināja paši ar savām pūlēm," komentē amatpersona.

ASV un Krievijas attiecības ir sasniegušas pēdējā laika zemāko punktu, abām nespējot rast kompromisu Sīrijas kara jautājumā.

Krievija, kura Sīrijas konfliktā atbalsta prezidenta Bašara al Asada spēkus, piektdien piedraudēja bloķēt ANO Drošības padomes mēģinājumu pieņemt rezolūciju par pamieru un lidojumu aizlieguma noteikšanu virs Alepo, kur Krievija un valdības spēki intensīvi bombardē ielenktos nemiernieku kontrolētos pilsētas rajonus.

"Iskander" raķešu izvietošana Kaļiņingradā jau sen ir pamats Rietumu bažām. Raķešu darbības attālums ir vismaz 400 kilometri, tas nozīmē, ka apdraudētas ir daudzas Eiropas pilsētas, tai skaitā Berlīne un Varšava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!