Foto: PantherMedia/Scanpix

Krimas tatāru telekanāls ATR, kas darbojas Krievijas okupētajā Ukrainas pussalā, no vietējām varasiestādēm saņēmis vēstuli, kurā medijs apsūdzēts ekstrēmismā, kā arī paziņots par tā darbības vispārējas pārbaudes uzsākšanu.

Apsūdzības pret populāro telekanālu, kas raida Krimas tatāru un krievu valodā, ir "ļoti nopietns signāls", sacīja tā direktore Elzara Isliamova.

Krievijas varasiestādes izvērsušas represijas pret Krimas tatāriem, neļauj daudziem kopienas līderiem iebraukt okupētajā pussalā, ir izlikušas tautas padomi - Medžlisu - no telpām.

Telekanāls "sekmē pretkrieviska sabiedriskā noskaņojuma veidošanos, kā arī Krimas tatāru vidū veicina neuzticības vairošanos pret varasiestādēm, kas rada netiešus ekstrēmisma aktivitāšu draudus," teikts okupētās pussalas "Iekšlietu ministrijas" vēstulē.

Vēstulē pieprasīti visi ar īpašumtiesībām un reģistrāciju saistītie dokumenti, darbinieku saraksts un citi dokumenti.

Telekanālam izvirzītās apsūdzības ir "ļoti nopietnas", sacīja Isliamova, vienlaikus tās dēvējot par nepamatotām.

"Mēs ne uz ko nekūdām un neesam iesaistīti ekstrēmistu aktivitātēs, mēs tikai mūsu skatītājiem stāstam, kas notiek pussalā," norādīja kanāla direktore.

Atbilstoši Krievijas likumiem notiesājošs spriedums par ekstrēmistu aktivitātēm var nozīmēt organizācijas slēgšanu.

Telekanāls ATR tika izveidots pirms deviņiem gadiem, tas raida Simferopolē un tās apkaimē un ir pieejams kabeļtelevīzijas tīklos visā Krimā.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!