Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes ziedi rada "draudus" Krievijai, tādēļ to importu varētu aizliegt, otrdien paziņoja Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor".

Dienests norādīja, ka ziedu piegāžu importa aizliegums no Nīderlandes ir "ļoti iespējams". "Rosseļhoznadzor" uzsvēra, ka Nīderlandes ziedu ievešana var tikt liegta, jo tie satur kaitīgus organismus, kas "rada nopietnus draudus valsts ekonomikai un lauksaimniecības produkcijai".

Krievijas interneta portāla "gazeta.ru" rīcībā esošā informācija liecina, ka šāds importa aizliegums Nīderlandes ziedu audzētājiem varētu radīt desmitiem miljonu eiro lielus zaudējumus.

Krievijas un Nīderlandes attiecības pasliktinājās pēc tam, kad pērnā gada 17. jūlijā virs kara plosītās Austrumukrainas tika notriekta aviosabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna "Boeing 777", kā rezultātā bojā aizgāja 198 cilvēki, vairums no tiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Piecas valstis – Austrālija, Beļģija, Malaizija, Nīderlande un Ukraina - ir vērsušās pie ANO Drošības padomes (DP) ar lūgumu izveidot starptautisku krimināltiesu to personu saukšanai pie atbildības, kas ir vainīgas ar šo incidentu saistītu noziegumu izdarīšanā.

Nīderlande ir pasaulē lielākā ziedu eksportētāja, katru gadu izaudzējot 10 miljardus tulpju sīpolu, kas ir 70% no visas pasaules produkcijas apmēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!