Foto: Kadrs no video

Krievija trešdien apturējusi Staļina laikus atainojošā Holivudas trillera "Child 44" ("Bērns Nr. 44") iznākšanu ekrāniem, jo tas "izkropļojot vēsturi" un tā izrādīšana būtu nepieļaujama tā dēvētās lielās uzvaras svinību laikā.

Filma "Child 44" vēsta par sērijveida slepkavu, kurš darbojies Staļina laikos. Tās plašu demonstrēšanu Krievijas kinoteātros bija paredzēts sākt ceturtdien.

Krievijas Kultūras ministrija ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka filmas izplatītāji - uzņēmums "Central Partnership" - nolēmuši atsaukt prasību par filmas izrādīšanas licences izsniegšanu, kad filmu bija noskatījušās ministrijas amatpersonas.

Filma "Child 44" tapusi pēc angļu rakstnieka Tima Roba Smita romāna motīviem, un tajā galvenās lomas ir Tomam Hārdijam, Vincentam Kaselam un Garijam Oldmenam.

Kad otrdien filmu noskatījušās ministrijas amatpersonas un mediju pārstāvji, radušās bažas par filmas saturu, "pirmkārt par vēstures faktu izkropļošanu un dīvaino pirmskara, kara gadu un pēckara notikumu atainošanu", pavēstīja ministrija. Radušies arī jautājumi par šā laika posma padomju pilsoņu atainošanu.

"Pēc noskatīšanās izplatītāju un Kultūras ministrijas pārstāvju viedokļi sakrita. Izplatīt šādas filmas pirms uzvaras 70.gadadienas ir nepieņemami," paziņoja ministrija.

Filmas darbība risinās 1952.gadā - gadu pirms Staļina nāves. Tā vēsta par patstāvīgi domājošu izmeklētāju, kurš cenšas sadzīt pēdas sērijveida slepkavam. Vienlaikus izmeklēšanai traucē oficiālā attieksme, ka šādas slepkavības Padomju Savienībā nav iespējamas.

"Jūs saprotiet, slepkavība ir izteikti kapitālistiska slimība," filmas reklāmas klipā saka Kasels.

Lēmums par filmas neizrādīšanu pieņemts jau pēc tam, kad otrdien ministrija filmai bija piešķīrusi izplatīšanas licenci ar sertifikātu "18+".

Otrdien valsts finansētajā laikrakstā "Kuļtura", kura redaktors ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina kultūras padomes loceklis, publicēta filmas recenzija "Nelietības 44 nokrāsas".

"Daniela Espinosas filma sastāv no melīgiem spļāvieniem Krievijai un krieviem," apgalvo laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!