Foto: Reuters/Scanpix
Vorkutas kalnrūpniecības koledžā sadedzinātas 53 grāmatas, kas izdotas ar Džordža Sorosa fonda atbalstu, trešdien pavēstīja tīmekļa žurnāls "7x7".

Kā paziņojusi Krievijas Komi Republikas Izglītības ministrija, saskaņā ar Ziemeļrietumu apgabala prezidenta pilnvaroto rīkojumu veikts to grāmatu "monitorings", kas izdotas ar Sorosa fonda atbalstu projekta "Krievijas humanitārās izglītības atjaunošana" ietvaros.

14 grāmatas esot atsavinātas arī Vorkutas politehniskā tehnikuma bibliotēkai.

Kā pastāstīja koledžas bibliotēkas vadītāja, ķecerīgās grāmatas tikušas sadedzinātas mācību iestādes pagalmā.

Decembra vidū atklātībā nonāca Ziemeļrietumu apgabala prezidenta pilnvarotā vietnieka Andreja Travņikova vēstule Komi reģionālajai valdībai, kurā bija norādīts, ka ar Sorosa fonda atbalstu izdotā literatūra "veido jaunatnes vidū izkropļotu dzimtenes vēstures uztveri un popularizē Krievijas ideoloģijai svešas nostādnes".

Savukārt Komi nacionālās bibliotēkas darbinieki pastāstīja, ka saskaņā ar vadības rīkojumu sastādījuši 50 "kaitīgo" grāmatu sarakstu. Tajā cita starpā iekļauta loģikas mācību grāmata, grāmata par franču sirreālismu un pat kriminālistikas mācību līdzeklis.

Oktobra beigās Krievijas ģenerālprokuratūra par nevēlamām organizācijām atzina amerikāņu finansista Sorosa dibinātos fondus "Atvērtā sabiedrība" un "Atbalsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!