Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas tālākajos austrumu reģionos un Sibīrijā notiek vērienīgākās militārās mācības kopš padomju laikiem, vingrinājumā piedalās 160 000 karavīru un aptuveni 5000 tanku, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Flotes mācībām pie Sahalīnas salas otrdien klātienē seko Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Manevros, kas sākušies piektdien un turpināsies visu nedēļu, piedalās desmitiem karakuģu un 130 lidmašīnas.

Tiek ziņots, ka mācību, kuras notiek vairākās laika zonās, mērķis ir uzlabot armijas mobilitāti un kaujas gatavību. Dažas armijas vienības pārvietotas tūkstošiem kilometru attālumā no savām bāzēm, informē "Sky News".

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs ārvalstu militārajiem atašejiem esot paskaidrojis, ka mācības ir daļa no regulārā apmācības procesa un ka tās nav vērstas pret nevienu konkrētu valsti.

Tikmēr neatkarīgs militārais eksperts no Maskavas Aleksandrs Hramčihins uzskata, ka masīvais sauszemes vingrinājums pie Ķīnas robežas ir skaidrs signāls Pekinai, kamēr jūras manevri – Japānai.

Krievijas militārās aktivitātes seko jūnijā Baltijas valstīs notikušajām NATO militārajām mācībām "Saber Strike", kuru mērķis bija uzlabot ASV un NATO partneru sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!